Ribnica na Pohorju z okolico

Ribnica Panorama


Ovčja pot

Pot je zanimivo speljana v obliki številke osem. Vodi vas iz središča vasi, mimo cerkve Sv. Jerneja. Pot nadaljujete okrog velikega pašnika. Kot nalašč za najmlajše se tukaj poleti pase drobnica.

Ovce Ribnica na Pohorju

DOLŽINA: 1,4 km,
VIŠINSKA RAZLIKA: 74 m,
ČAS HOJE: 18 min,
ZAHTEVNOST: nezahtevna,
PRIMERNOST: za vse starostne skupine.  

Google map - Ovčja pot

Pot na kmetijo Gosak

Pot vas vodi iz središča vasi, skozi gozd in je usmerjena na vrh Pohorja. Kmetija Gosak leži na ogromni jasi, kjer se pase živina. Jasa je izredna, razgledna točka na vas Ribnica na Pohorju.

Krave Ribnica na Pohorju

DOLŽINA: 3,4 km,
VIŠINSKA RAZLIKA: 522 m,
ČAS HOJE: 1 h,
ZAHTEVNOST: srednje zahtevna,
PRIMERNOST: ni za najmlajše. 

Google Map - Kmetija Gosak


Križeva pot

Doprsni kip škofa Držečnika

Odlična izbira za vse ljubitelje sakralnih znamenitosti. Tukajšnji sakralni spomeniki pričajo o težkem življenju ljudi v Ribnici na Pohorju in njeni okolici. 

Pot vas popelje mimo cerkve Sv. Jerneja, ki je v centru vasi. Zunanjost cerkve krasi doprsni kip škofa Držečnika, ki je rojen v občini Ribnica na Pohorju, natančneje v vasi Orlica. Maksimilijan Držečnik je bil Mariborski škof, zaslužen za izdajo celotnega Svetega pisma in ustanovitev Slomškovega dijaškega semenišča.

Julija 2011 je Mestna občina Maribor, po njem poimenovala ulico Ulica Maksimilijana Držečnika, ki je tako postala ulica z največ črkami v imenu, v Sloveniji. Od tukaj nadaljujete pot mimo kapelic križevega potu, vse do cerkve Sv. Lenarta in vaškega pokopališča.

DOLŽINA: 1,6 km,
VIŠINSKA RAZLIKA: 34
 m,
ČAS HOJE: 20 min,
ZAHTEVNOST: zelo lahka,
PRIMERNOST: 
vse starostne skupine.

Google map - Križeva pot