Ogled rudnika s kolesom

Kolesarjenje v osrčju gore Peca predstavlja edinstveno doživetje. Kolesarska pot po podzemlju Pece je speljana po varnih rovih, prepletenih z grbinami in vdolbinami nekdanjih železniških prog.

rovi pece

Nakup kart in izposoja opreme je mogoča v Infocentru geoparka Karavanke in Podzemlja Pece, na Glančniku v Mežici. Od tam se v spremstvu vodiča pripeljete do Igrčevega v Črni na Koroškem in od tam neposredno v rudnik. Pot se zaključi na Bregu nad Mežico.  

Podzemne kolesarske poti vodijo mimo legendarnega počivališča kralja Matjaža. Pravljica o kralju Matjaž pravi, da se je moral pred sovražno vojsko v spremstvu stotih preživelih junakov umakniti v votlino pod Peco. Peca se je sama odprla in zaprla, kralja pa skrila pred sovražniki. V času njegove vladavine je vsakdo našel pravico in zaščito. Takrat so bili na Koroškem zlati časi.

Izlet traja približno 2 uri in pol in je primeren tako za odrasle kot za otroke starejše od 10 letStalna temperatura v rudniku je približno 10°C. Popolna tema in varnostni predpisi zahtevajo v podzemlju posebno opremo. Priporočljiva so topla, športna oblačila in kolesarske rokaviceObvezna je uporaba čelade in naglavne svetilkeOboje si lahko izposodite ob nakupu vstopnice.

rudnik


Obvezna je predhodna rezervacija. 

INFORMACIJE:

Tel: +386 (2)8 70 01 80
E-mail: info@podzemljepece.com