Ogled rudnika s kolesom

Gorsko kolesarjenje v osrčju gore Peca je edinstveno doživetje. Pot po podzemlju Pece je speljana po varnih rovih, prepletenih z grbinami in vdolbinami, nekdanjih železniških pragov.

rovi pece

Karte in izposoja opreme je mogoča v Infocentru Geoparka Karavanke in Podzemlja Pece, na Glančniku v Mežici. Od tukaj se v spremstvu vodiča pripeljete do Igrčevega v Črni in od tam v rudnik. Pot se zaključi na Bregu nad Mežico.  

Podzemne kolesarske poti vodijo mimo legendarnega počivališča kralja Matjaža. Pravljica o kralju Matjaž pravi, da se je moral, pred sovražno vojsko s sto preživelimi junaki umakniti v votlino pod Peco. Peca se je sama odprla in zaprla, kralja pa skrila pred sovražniki. V času njegove vladavine je vsakdo našel pravico in zaščito, takrat so bili na Koroškem, zlati časi.

Izlet traja približno 2,5 ure in je primeren za odrasle in otroke starejše od 10 letStalna temperatura v rudniku je približno 10°C. Popolna tema in varnostni predpisi zahtevajo v podzemlju posebno opremo. Priporočljiva so topla, športna oblačila in kolesarske rokaviceObvezna je uporaba čelade in naglavne svetilkeOboje si lahko izposodite ob nakupu vstopnice v rudnik.

rudnik


Obvezna je predhodna rezervacija termina. 

INFORMACIJE:

Tel: +386 (2)8 70 01 80
E-mail: info@podzemljepece.com